Fiatalok az Emberi Jogokért oktatócsomag

Fontos! Pedagógusok számára oktatói csomagjaink díjmentesek. Rendeld meg most a kapcsolat@emberijogokert.hu e-mail címen!

A tisztelet és méltóság világába a hatékony oktatáson keresztül vezet az út. Sok emberi jogi szervezet fő tevékenysége a visszaélések áldozatainak felkutatása és képviselete. A Fiatalok az Emberi Jogokért ehhez a munkához úgy járul hozzá, hogy emberi jogi oktatási anyagokat biztosít és oktatási tevékenységeket szervez.

Ezért a pedagógusok díjmentesen kaphatják meg a Fiatalok az Emberi Jogokért oktatócsomagunkat.

A csomagban az alábbi emberi jogokkal kapcsolatos eszközök találhatók:

Fiatalok az Emberi Jogokért tanári kézikönyv

Tartalmaz óravázlatokat, figyelemfelkeltő tevékenységeket, ötleteket arra, hogyan aktivizáljuk a tanulókat az emberi jogi oktatás terén, valamint egy listát, amely bemutatja a kapcsolatot a tantervi követelmények és a foglalkozások között. Ez az anyag egy teljes emberi jogi tantervet biztosít az iskolai oktatáshoz, de be is illeszthető egy már meglévő tantervbe.

Emberi jogok története dokumentumfilm

Egy hatásos és érdekes dokumentumfilm, amely úgy mutatja be az emberi jogokat, hogy elmondja a történelmük és fejlődésük drámai történetét a kezdetektől napjainkig. Minden korosztály számára érthető, és 17 nyelven tekinthető meg.

30 társadalmi célú hirdetés videó formátumban

A kisfilmek bemutatják az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában foglalt 30 cikk mindegyikét. Ezek a különálló filmek közérthetően mutatják be a 30 emberi jogot. Ezeket a hirdetéseket az egész világon sugározzák tévékben, mozikban és stadionokban. A füzetek 17 nyelven érhetők el.

A UNITED videoklip

Több mint egy tucat nemzetközi díjat nyert, köztük a „Legjobb rövidfilm” díjat a New York-i Nemzetközi Független Filmfesztiválon. Az 5 perc hosszú, életszerű, multikulturális videó átadja az emberi jogok üzenetét és az erőszakmentességet hirdeti. 17 nyelven elérhető.

A Mik az emberi jogok? füzetek

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának illusztrált változata, amely érthetővé teszi az emberi jogokat a fiatalok számára. 24-es csomagokban igényelhető.

A 30 emberi jogot ábrázoló poszterek

Ezek elősegítik az emberi jogok oktatását az iskolákban és a közösségi központokban. Minden emberi joghoz tartozik egy poszter.

További segédletek

Szójegyzék, kinyomtatható anyagok és online források.

Az oktatói csomag megrendelhető: Kapcsolat