UNITED videoklip

A klipet először az ENSZ New York-i központjában vetítették le 2004. augusztusában, és azóta az egész világon sugározták már. A UNITED jelentése: azonos gondolkodású, azonos véleményű, érzelmileg összeforrott.

A UNITED-hez hasonló videót még nem látott korábban a világ. A készítése során több mint 73 000 km-t tettek meg 13 országon és 4 kontinensen át. A produkcióban kétezer önkéntes vett részt, beleértve 150 színészt, akik idejüket erre a nemzetközi projektre áldozták. Taron Lexton 19 évesen rendezte a UNITED videoklipet, és a csapat többi része nagyrészt tinédzser, és tizenegy-tizenkét éves volt.

A történet egy szegény negyedben élő srácról szól (André Boydon játszik a klipben), aki szeret kosarazni. Összetűzésbe kerül egy bandával és annak vezetőjével (Eric Fortéval), és meg kell küzdenie a játékhoz való jogáért. A UNITED-et az teszi olyan nagyszerű emberjogi videóvá, ahogyan André karaktere ezt kezeli.

A UNITED akkor jött létre, amikor a Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezete (YHRI) felkérte a UNITED rendezőjét, Taron Lextont, hogy készítsen egy új dalt és klipet a YHRI-nek.

UNITED videoklip