Az Egy Toleránsabb Világért Alapítvány főtevékenysége a Fiatalok az Emberi Jogokért nemzetközi program népszerűsítése, oktatása Magyarországon.  A programot Mary Shutterworth dél-afrikai pedagógus hölgy indította útjára, hogy minden gyermek számára elérhetővé tegye az emberi jogok ismeretét és használatát, megelőzve ezzel a jövő emberjogi visszaéléseit.
 
Minden dolog, ami létrejön, egy elgondolásból születik és később tettekké válik.
Ez az alapvető gondolat motivált minket, hogy létrehozzunk egy olyan kreatív pályázatot, ahol a gyerekeknek lehetőséget tudunk adni a képzeletük szárnyalására egy olyan dolog irányába, ami jobb emberré teszi őket és a világot is.
Mi lehetett ennél jobb kezdet, mint „Teremts egy szabad és tisztességes világot!” a 28. emberi jog alapján.
 

Az ünnepség  nagyszerűen sikerült. A gyerekek nagyon örültek az ajándékoknak. Volt köztük Csodák Palotája belépő, Yogo Play játékcsomag, Piramis Üdülőpark, Budakeszi Vadaspark, Harry Potter világát idéző The Magic étterem, Kecskeméti Vadaspark, Veresegyházi Medveotthon, Szegedi Vadaspark, bobozás Sopronba.

 

 
 
És születtek megható történetek, csodálatos cselekedetekből.
Egy jószívű kisfiú, aki segít az osztálytársain a pandémia idején, egy pedagógus, aki végső elkeseredéséből erőt kovácsolva az emberi és gyermek jogokat oktatta, hogy segítsen a bántalmazott diákjainak.
 
És mit jelentett számunkra ez a nap?
Egy kis reményt és örömöt, hogy olyan csodás embereket inspiráhatunk, aki az esztétika segítségével egy jobb jövőt teremtenek, és egyszer talán meg is valósítják azt önmaguk és mások számára.
 
Jövőre újra találkozunk!