Van egy furcsa dolog, ami már elég korán elkezdődik. Talán már az oviban… Talán picit korábban.
Azt, aki picit kilóg a sorból, azt olykor mások elkezdik kinevetni, kicsúfolni…
Néha olyan dolgokkal kezdődik, amit az ember nem tud megváltoztatni… Nagy a füle… Vagy szemüvege van… Vagy esetleg kicsit kövérebb vagy soványabb, mint a többiek…
Hogy a bőrszínéről ne is beszéljünk…
Sőt, elmegy esetleg a divat irányába is… Például vannak, akik lenézik azokat, akik nem márkás ruhákat vagy márkás cipőket hordanak…
Pedig hát őszintén? Mi is az a divat?
A divat az valaminek a követése. Valaki ki talál valamit, azt mondja arra, hogy ez menő, és tömegek fogadják el az ő gondolatát!

Még csúnyábban fogalmazva… Valaki megmondja Neked, hogy milyen cipőkbe járj, milyen ruhákat húzz, hogy viseld a hajad.
Tudod, mi ebben az érdekes?
Hogy amikor a faterod akarja ugyanezt, akkor rá megsértődsz, és elhajtod melegebb éghajlatra…
Amikor pedig egy „divatdiktátor”, akkor még súlyos pénzeket is fizetsz azért, hogy követhesd.
Persze neki jó, mert ő nem „követő”, ő „vezető”. Ő hozza létre ezt a dolgot, és ezért rengeteg pénzt keres. És tudod mi a fura? Ő maga felháborodna, ha valaki meg akarná Neki mondani, hogyan öltözzön…
Szóval, az igazi gondolkodók általában nem „követnek”, hanem „vezetnek”.
Tehát ha látsz valahol, valamikor kicsúfolni valakit az iskolában például a szemüvege miatt, akkor elképzelhető, hogy a következő hatalmas feltalálót vagy akár a következő divatdiktátort látod kicsúfolni – mindig gondolj erre.
Na meg mi értelme is van bárkit is kicsúfolni, mert más, mint a többiek?
Hiszen mindannyian mások vagyunk. Ezért olyan tarka az emberiség. Bárhova is mész a Földön, az emberekben az a közös, hogy vannak szépek, és vannak csúnyák. De az az érdekes, hogy az, hogy kinek mi a szép – az relatív… Valami neked tetszik, és másnak nem…
Vannak, fehérek, feketék, sárgák, kicsik-nagyok, kopaszok, hajasak…
Vannak szürke ruhásak, vannak színes ruhások, vannak, akik szeretik a divatot, vannak, akik ki nem állhatják.
Vannak, akik kicsúfolnak másokat, és vannak, akik ezt nem értik.
Mert hát pontosan ez a sokszínűség szép az Emberiségben.
Bármerre mész, sokat tanulhatsz olyan emberektől, akik picit vagy nagyon mások, mint Te. Még akkor is, ha elsőre nagyon furcsák, egy egész más nézőpontból tudnak mesélni a világról, mint ami Neked van.
És minden egyes Ember különbözik a másiktól. És ahogy Neked is, nekem is, joga van ehhez. Joga van a csúnyát szeretni, joga van a szépet. Joga van a csokoládéért rajongani, joga van a fitnesz kajákért.
És ahogy Neked is, mindannyiunknak jogunk van a másik elfogadásához, és annak elvárásához, hogy minket magunkat elfogadjanak.
2. Emberi Jog – Nincs Megkülönböztetés
Mindenki, bármely megkülönböztetésre, nevezetesen fajra, színre, nemre, nyelvre, vallásra, politikai vagy bármely más véleményre, nemzeti vagy társadalmi eredetre, vagyonra, születésre vagy bármely más körülményre való tekintet nélkül, hivatkozhat a jelen Nyilatkozatban kinyilvánított összes jogokra és szabadságokra.
Jogunk van a magánélethez!
12. Emberi Jog – A Magánélethez Való Jog
Senkinek a magánéletébe, családi ügyeibe, lakóhelye megválasztásába vagy levelezésébe nem szabad önkényesen beavatkozni, sem pedig becsületében vagy jó hírnevében megsérteni. Minden személynek joga van az ilyen beavatkozásokkal vagy sértésekkel szemben a törvény védelméhez.

Ismerd ezt az emberi jogot, és ismertesd meg másokkal is. Meglátod, minél többen kezdik használni, ez a Világ annál kedvesebb hely lesz!